Isyana Sarasvati - Tetap Dalam Jiwa


Tetap Dalam Jiwa

Tak pernah terbayang akan menjadi seperti ini pada akhirnya
Semua waktu yang pernah kita lewati bersamanya telah hilang dan sirna
Hitam putih perlu
Janji kita menunggu
Tapi kita tak mampu
Seribu satu cara kita lewati untuk dapatkan semua jawaban ini

Bila memang harus berpisah
Aku akan tetap setia
Bila memang ini ujung nya
Kau kan tetap ada di dalam jiwa

Tak bisa tuk teruskan
Dunia kita berbeda
Bila memang ini ujung nya
Kau kan tetap ada di dalam jiwa

Memang tak mudah tapi ku tetap menjalani kosong nya hati
Dulu mimipi kita yang pernah terjadi tersimpan tuk jadi history
Hitam putih berlalu
Janji kita menunggu
Tapi kita tak mampu
Seribu satu cara kita lewati tuk dapatkan semua jawaban ini
***

First time aku dengar lagu ni, aku ingat Aisyah Aziz budak AF tu yang nyanyi sebab suara dia unik dan suara Aisyah pun lebih kurang sama, best..! Tapi bila hayati lirik lagu ni, boleh teka lah lagu ni Indonesian yang tulis sebab jiwa lagu ala-ala Indonesian tu memang ada. Seperti biasa, bab lirik tu tak boleh tidak memang menusuk jantung aku.. 

"..bila memang ini hujungnya, kau kan tetap ada di dalam jiwa..."






Share:

3 comments:

  1. hai sis. boleh tak kalau saya nak buat review ringkas ttg blog ni. mohon kebenaran sis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum saya bagi izin, sila la perkenalkan diri dulu..
      kalau tak nak di sini, boleh emel saya di manusiaberubah@gmail.com ok.. :)

      Delete
  2. Deep lagu ni..suka tpi xpnh tahu siapa yg nyanyi..bru tahu lps bacca entri ni

    ReplyDelete