Surat-Surat Cinta Yang Tak Tersampaikan

Satu lagi naskhah yang dah lama aku cari sejak mula-mula baca pasal idea nak kumpulkan surat-surat cinta ni. Entah kenapa aku suka benar idea ni sebab aku sejenis yang suka membaca surat. Dulu-dulu rajin juga tulis surat (ya, tulis tangan eh.. tak main arr taip-taip komputer ni), tapi sejak ditinggalkan kekasih suatu masa lalu, aku dah MALAS tulis surat.. ecehh..!! :p

Jujur cakap, masa mula-mula Studio Anai-Anai war-warkan pasal idea ni, jari-jemari aku gatal juga la nak join. Siap dah 2 pucuk surat. Konon-konon hajat hati nak hantar ke Studio Anai-Anai, saje lah nak cuba nasib. Tapi nyata aku tak cukup berani..! sigh.. 

Sudahnya surat-surat yang dua pucuk tu tinggal dalam hardisk je.. *sila jangan sumpah aku jadi anai-anai* 

Studio Anai-Anai, koleksi surat yang sweet dan padu

Bila naskhah ni siap dan sedia untuk dijual, aku punya happy melompat-lompat nak pergi beli. Tapi puas juga cari kat MPH tapi tak nampak bayang. Aku kalau boleh tak nak beli online sebab aku suka nak pegang-pegang, belek-belek dan ambik bau dulu sebelum beli apa-apa jenis buku. Penyakit aku sejak kecil macam tu. Mohon maafkan. Tapi bila bulan ke bulan, aku masih tak jumpa naskhah ni kat MPH atau kedai-kedai buku, aku menyerah juga. Beli online je lah. Rupanya lagi senang, klik-klik je, 3 hari lepas tu naskhah ni dah ada dalam genggaman.. yes...!!

Aku habiskan bacaan dalam satu malam je, tak sampai 5 jam. Selesai..! dan aku senyum kepuasan, walaupun hanya 12 surat yang aku paling suka daripada 51 surat yang dimuatkan dalam naskhah ni. Jangan hentam aku..! 12 surat yang aku suka tu memang betul-betul suka dan aku baca ulang-ulang kali. Yang lain aku suka juga, tapi tak baca ulang-ulang kali. Boleh faham kan?

12 pucuk surat yang aku suka tu : Surat no.2, 4, 6, 15, 17, 18, 20, 22, 24, 25, 41, dan 46.

Memang kena tulis nombor surat sebab tak ada tajuk surat. Penulis surat pun ada yang tak tulis, yang tulis pun guna nama samaran, jadi tulis nombor surat je lah yang aku mampu. Dan yes..!! adrenalin aku membuak-buak nak kenal siapakah penulis-penulis hebat yang sempoi di sebalik surat-surat yang hebat ini. Nak berkenalan boleh..? please........!

Studio Anai-Anai, Kelab Chenta Jiwa Luka

Ohh ya, aku suka surat yang pendek-pendek dan jelas maksud dan tujuan surat itu ditulis. Ada surat yang terlalu panjang melebihi dua muka surat. Aku skip. Aku tak baca habis. Boring dan buat aku resah. Sorry, nanti esok-esok kalau aku rajin aku cuba habiskan baca.. ok..! Aku juga suka surat yang sweet-sweet dan tak terlalu mencuba mencari kelainan. Aku suka surat yang real la, yang betul-betul kau tulis untuk penerimanya baca. 

Keseluruhan, aku suka naskhah ni.
Terima kasih Studio Anai-Anai kerana bersusah-payah kumpulkan semua surat-surat ni dan bukukan. Saya suka. Nampaknya Studio Anai-Anai pun suka, kalau tak masakan mereka sudi nak sambung edisi Surat-Surat Cinta Yang Tak Tersampaikan Lagi ni pula kan..! hahahahahaha... :)  

Okey sekalian orang kampung, cepat hantar hasil surat-surat kalian. Studio Anai-Anai nak bukukan. Kali ni mesti jadi berani.,!! Mesti cuba hantar juga surat-surat aku yang dua pucuk tu. Ehh..!! surat-surat tu dah beranak 5. Jadi total ada 7 pucuk surat aku pertaruhkan untuk Surat-Surat Cinta Tak Tersampaikan Lagi.

Kalau diterima sepucuk pun dah syukur alhamdulillah...! :)

Studio Anai-Anai, Surat-Surat Cinta Yang Tak Tersampaikan Lagi

Maklumat lanjut tolong baca di : Facebook Studio Anai-Anai



p/s : Kepada sahabatku Cik Puan Iman, thanks sebab share pasal ni. Ain try ni sebab Nana tau..! Walaupun tak sepenuhnya confident pun, tapi takpe lah. Cuba je.. hehehehee. Kalau tak diterima pun tak apa-apa, bukan orang tahu.. ehh.. :p



Share:

5 comments:

  1. Tak reti tulis surat cinta.
    Tp berbakat tulis surat elektronik mkn dlm utk bos.
    Hee..

    ReplyDelete
  2. rajin baca novel ya... saya baca surat khabar je, itu pun sekali sekala.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete