Kecik Hati

Lamanya tak bercerita kat sini. Ada juga sesekali buka blog ni tapi tak ada apa-apa nak update. Jalan-jalan blogwalking pun macam tergesa-gesa je. Entah apa yang disibukkan, tak dapat nak describe.. huhuhuhuu. Rindu tak? Gilaaaaaaaa.. tak rindu..!! mesti la rindu. Cuma tu lah, tak ada apa yang menarik nak share dengan korang. Tambah pula bila masuk bulan Ramadhan yang mulia ni, makin lah macam sibuk je. Ehh.. bukan bulan Ramadhan banyak tidur je ke.. ekekekekk.. :p

Aku kecik hati.
Hari ni aku kecik hati kat seseorang.
Tapi aku tak tahu nak describe kecik hati yang macam mana.
Dan aku pun tak faham, kenapa aku beria nak kecik hati dengan dia sedangkan.. ermmm.. ermmm.. tak perlu kot nak kecik-kecik hati ni.. so childish la ko ain..! huhhhh... tapi namanya HATI, memang mengada-ngada...!

Susah juga bila dah kecik hati kat seseorang ni. Sebab dia tak tahu yang aku kecik hati kat dia, sebab aku tak bagitahu dia. Tak berani. Aku harap dia faham-faham sendiri je. Tapi bila dia tak faham, aku bengang la pula. Lagi bertambah bengang bila orang lain yang tak ada kena mengena pula yang terasa dan ingat aku kecik hati dengan dia sedangkan dia tak ada buat salah apa-apa pun. Haiihhh...! kan senang kalau aku boleh bagitahu je siapa yang buat aku kecik hati tu.. senang kan..!! :p

Bila kita bagitahu kita kecik hati, apa yang kita harapkan sebenarnya? Harapkan dia faham dan minta maaf la kan. Masalahnya, dia tak faham sebab dia tak tahu. So macam mana..? nak teruskan kecik hati ke atau perlahan-perlahan peluk hati sendiri, usap-usap sambil bawa hati sendiri tu pergi menangis kat belakang pintu bilik air..? Mana lagi senang...? Pujuk hati sendiri la senang kot...

Walau macam mana sakit pun orang kecik kan hati kita, kita tak la pula sampai hati nak balas dengan menyakitkan atau mengecilkan hati dia pula kan..? Kenapa eh..? Kenapa tak boleh kecik hati sama-sama..? Aku kecik hati kat kau, kau kecik hati kat aku, aku kecik hati kat kau balik, kau kecik hati kat aku balik.. pusing-pusing sampai kiamat tak abis bab kecik hati....

Actually, bila kita kecik hati atau ada rasa tersinggung perasaan dengan sesiapa tu sebenarnya petanda yang baik tau. Sebab itu tanda yang hati kita ni berfungsi dengan baik dan terbukti kita ni manusia yang normal. Serius la, kalau langsung tak pernah rasa kecik hati tu manusia tak normal kot.. robot...!

Aku ni mudah kecik hati dan rasa tersinggung ke..?

Kawan rapat pregnant tp tak bagitahu aku -- aku kecik hati sebab aku bukan orang first yang dia bagitahu dan aku rasa dia sisihkan aku, tak nak share kegembiraan dia dengan aku.

Kawan rapat yang selalu share cerita tiba-tiba masuk wad tapi rahsiakan daripada aku -- aku kecik hati juga sebab aku rasa useless tak pergi lawat dia kat hospital. Kenapa tak share dengan aku masalah dan sakit dia tu?

Kawan yang pernah bergurau-senda gelak ketawa sekarang dah tak mesra lagi malah dia mesra dan rapat dengan orang lain -- aku kecik hati sebab rasa what so called 'friend' tu dah jadi awkward je memanjang

Ya, mungkin betul. Aku memang jenis yang mudah kecik hati. So, deal with it.
Ok baiiii.... 

*flip shawl sambil buat muka kerek*






ehh.. aku tipu..! sebenarnya aku ada satu berita gembira nak share tapi bukan sekarang lah. tunggu sehari dua lagi, InsyaAllah aku share kat sini. So excited sebenarnya tapi kecik hati punya pasal terus tak ada mood nak share sekarang. Esok-esok lah ye.

By the way, Salam Nuzul Quran esok.. cuba tanya diri sendiri, dah berpuluh tahun hidup berapa kali kau khatam Quran..? berapa..?




spacer