Lirik Lagu AMBOI AMBOI AMBOI ~ Altimet ~

kredit gambar dari : streetsoftmy

Aku bukan peminat lagu-lagu hip-hop atau lagu-lagu rap yang lebih banyak 'bercakap' dari menyanyi dalam lagu. Apatah lagi kalau lagu tu membingit dan huru-hara je bunyinya. Selalu aku akan cepat-cepat tukar channel lain bila lagu-lagu macam tu keluar kat radio. Berbeza dengan lagu-lagu Malique (Too Phat) dan Altimet ni, aku kadang-kadang rasa terpanggil juga nak dengar lagu mereka. Tarikan utama tentulah kerana lirik lagu yang selalu deep dan menyentap jiwa. Aku rasa dalam ramai-ramai rappers popular tu, Malique dan Altimet ni berbeza sikit. Aku suka.

Masa mula-mula dengar lagu Amboi ni kat radio, aku buat tak kisah je. Tapi bila tiba part lirik dia yang bunyi "..siapa makan cili, dia rasa pedas.. siapa rasa pedas kata aku main cakap lepas.." terus aku tersentap dan mula dengar satu persatu bait lagu Amboi ni. Tersenyum-senyum aku seorang diri bila lirik lagu Amboi ni perlahan-lahan menyentap tangkai jantung aku. Zasssssssss... makan dalam beb..! hahahahahaa.. :p

Lirik Lagu Amboi Nyanyian Altimet

Selama ni, aku tak ada masalah pun dengan orang yang masih sewa rumah tapi beli kereta mewah. Sampailah aku dengar lagu Amboi ni dan tengok video muzik lagu ni di Youtube, barulah aku faham kenapa sinis sangat bunyi ayat tu.. hehehehehee.. 

Tapi kalau korang rasa sewa rumah tapi beli kereta mewah tu bukan satu masalah, then tak apa lah.. teruskan je.. jangan sentap kalau rasa tak salah ok.. *kenyit mata skit*

Jom layan lirik lagu Amboi ni. Aku bold kan lirik yang aku rasa deep giler..!
Terutama yang 'tujuh kali pergi usrah sudah pandai tepis fatwa' ...hahahahahaa.. sentap lagi doploh kali.. :p

Enjoyyyyyyy guyssss.. :)

AMBOI ~ Altimet ~

Kalau tinggal rumah sewa tapi beli kereta mewah
Amboi amboi
Kalau mahu gaji besar tapi kerja sambil lewa
Amboi amboi

Amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi amboi

Mari-mari tuan puan akak adik abang dengar ini cerita
Ambil teropong kaca mata tengok jenguk dipersila
Nak panggil waras susah tak baik kalau gelar gila
Ni kes sebelanga susu rosak akibat dua tiga titik nila

Bila masuk kerja tak pernah on time
Lepas masuk kerja dia terus online
Tak boleh buat kerja sibuk jaga hal orang lain
Tangan mengelat, kaki mengular, mulut celupar, lambat masuk, awal keluar

Siapa makan cili dia rasa pedas
Siapa rasa pedas kata aku main cakap lepas
Ambil baju ukur kat badan sendiri
Baru tahu kena setepek ke tempias sipi sipi

Kalau tinggal rumah sewa tapi beli kereta mewah
Amboi amboi
Kalau mahu gaji besar api kerja sambil lewa
Amboi amboi

Amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi amboi

Tak baik tau.. pedas kaw kaw
Eh tak boleh gurau duduk surau
Ambil mc, royan kat FB, mengadu kat SB dan MCMC

Tarbiyah sentap punca pendekar papan kunci rentap
Masa mengkritik cekap lepas itu confirm lenyap
Keberanian atas talian kejadian harian
Omong kosong untuk lotong terus disajikan

Siapa makan cili dia rasa pedas
Siapa rasa pedas kata aku cakap lepas
Semua ambil baju ukur badan sendiri
Mana tahu kena setepek ke tempias sipi sipi

Kalau tinggal rumah sewa tapi beli kereta mewah
Amboi amboi
Tujuh kali pergi usrah sudah pandai tepis fatwa
Amboi amboi

Amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi amboi

Sampai bila orang kita layu ditolong uuuu..
(Sampai bila orang kita layu ditolong uuuu..)
Ketua kampung gadai tanah untuk sepitis wang saku
(Ketua kampung gadai tanah untuk sepitis wang saku)
Tapi apa aku tahu aku cuma tulis lagu
(Tapi apa kami tahu kami cuma nyanyi lagu)
Bukan nak sekolahkan korang aku bahasakan aku
(Bukan nak sekolahkan korang aku bahasakan aku)

Amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi
Amboi amboi amboi amboi amboi amboi

kredit lirik lagu dari : http://liriklagudewi.blogspot.my



rugi tak tengok video muzik Amboi ni sebab ada penampilan khas
JoeFlizzow, SonaOne, Azwan Ali, Ucoppp, SyukBalas
:)


...

4 comments:

  1. amboi sangat lirik dia nye pun hehehe..x pnh dgr lgi lgu ni..hihi

    ReplyDelete
  2. Sukaa tau part yang amboi amboi amboi tu. Hahaha. Even memula tu dengar macam apebenda lah lagu ni. Tapi bila hayati betul betul memang terbaik lirik dia

    ReplyDelete