Lama Sudah Aku Mengidamkan Women Belt (Metal Gold)

Wah, rajin pula aku survey pasal women belt sekarang ni. Gara-gara dah tergoda tengok trend super-model dan artis popular sekarang ramai yang menggayakan metal gold belt dalam penampilan mereka. Sebab tu jadi trending dan ramai yang mengikut. Macam tak lengkap pula OOTD diaorang kalau tak pakai belt kan? Lepas tu pula, pilihan belt diaorang cantiiiikkk je and selalu sesuai je dengan outfit yang diaorang pakai. Superb..!

Masalahnya nak pilih tali pinggang yang sesuai dengan saiz badan aku yang tak berapa nak super-model ni macam mana ek..? Risau pula bila pakai tali pinggang nanti makin nampak gemuk atau makin nampak pendek. Ohh scary..!

metal gold belt, women fashion, women accessories that must have
Metal Gold Belt


The Eye Catcher : Women Metal Gold Belt

Berkenan betul aku tengok Metal Gold Belt ni. Nampak stylish habis. Kalau kena bagi markah dalam penampilan, aku rasa metal gold belt ni memang akan dapat extra mark lah sebab sangat menonjol dan berjaya menyerlahkan lagi penampilan si pemakai. Walaupun outfit biasa, simple dan bersahaja tapi dengan kehadiran metal gold belt  tu terus penampilan jadi berbeza,  nampak mewah dan pastinya akan menjadi eye catcher kepada siapa sahaja yang memandang.

Tips Memilih Tali Pinggang Untuk Wanita Berbadan Besar

Tapi jangan tersilap langkah. Tidak semua bentuk badan sesuai menggayakan metal belt yang lebar macam tu. Berita kurang baik untuk aku yang berbadan besar ni. Tapi tidak sesekali aku berputus asa. Nak juga cuba metal belt ni. Ada caranya tau. Jom aku kongsikan.

1.  Pilih tali pinggang yang tidak terlalu kecil atau terlalu besar kelebarannya. Bergantung kepada saiz pinggang anda juga. Kalau wanita berbadan besar tetapi pinggang kecil (ada body curve) tak ada masalah nak pilih tali pinggang sedikit lebih lebar

2.  Pilih material tali pinggang yang boleh merengang (strain) seperti getah, kulit lembut mahu pun jenis  fabrik. Elakkan memilih tali pinggang dari jenis besi (metal) sahaja. Kalau masih nak cuba yang jenis metal, sebaiknya pilih tali pinggang yang ada gabungan metal dengan soft leather atau fabrik supaya metal tidak dominan.

3.  Pilihan warna tali pinggang juga sangat penting. Untuk wanita bersaiz besar dan tidak ada lekuk badan (curve) elakkan memilih tali pinggang yang berwarna terang. Ia akan menampakkan lagi saiz pinggang anda yang tidak ramping.

4.  Kedudukan tali pinggang semasa memakainya perlu betul. Bagi tubuh wanita yang terlalu besar di bahagian pinggan ke atas, pastikan tali pinggang dipakai lebih tinggi sedikit daripada kedudukan pinggang sebenar. Manakala bagi wanita yang bertubuh lebih besar di bahagian pinggang ke bawah, boleh pakai tali pinggang pada kedudukan sebenar pinggang atau sedikit ke bawah.

5.  Andaikan tali pinggang sebagai ilusi bagi menampakkan bentuk badan anda yang tidak straight atau terlalu kembang. Jadi pastikan anda memilih tali pinggang yang tidak terlalu sarat supaya bentuk badan anda yang cantik tidak dikaburi dan hilang dari perhatian orang yang memandang.

tips memilih tali pinggang untuk wanita gemuk, belt for women plus size
belt for women plus size

Gigih aku buat survey dan siap cari tips nak pilih tali pinggang untuk wanita plus size macam aku. Nak bergaya sangat kononnya. Walaupun aku belum begitu confident nak menggayakan tali pinggang, tapi apa salahnya kalau aku cuba. Orang tua-tua kata, tak cuba tak tahu. Betul tak?

Dapatkan Women Belt Trend Terkini di ZALORA

Dekat ZALORA sekarang banyak pilihan tali pinggang untuk wanita tau. Macam-macam jenis ada. Selain metal gold belt ni, yang skinny belt pun cantik-cantik juga. Aku tengok orang-orang muda selalu pilih skinny belt ni. Nampak lebih catchy and trendy.

Gambar kat bawah ni pula antara women belt terbaru yang boleh di dapatkan melalui www.zalora.com.my sekarang. Cantik kan..? Harga pun boleh tahan murah-murah je. Yang penting pilihlah tali pinggang yang berkualiti dan tahan lasak. Selain tu jangan lupa pilih tali pinggang yang boleh digayakan dengan banyak outfit. Baru lah jimat dan kreatif namanya. :)

new at zalora, women belt, skinny belt, TOPSHOP at ZALORA
pilihan women belt di ZALORA

Apa tunggu lagi, jom shopping di ZALORA hari ini. Jangan takut nak mencuba fashion tali pinggang walaupun badan kita tak macam badan super-model okey…!! J

Share:

6 comments:

  1. Memang skang trend pakai belt jenis nih..sy x reti nak pakai

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..! bukan nak ikut trend sangat, yang penting selesa dipakai je.. :)

      ...

      Delete
  2. Salam,

    sudah tukar url blog kepada --> https://zhicooper.blogspot.my
    Malas nak guna custom domain dah.

    kot la nak baca my blog .. haha..

    tQ.

    ReplyDelete
  3. tips yg berguna utk mereka yg sukakan fesyen up to date..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuai dengan bentuk tubuh la kan cik la.. :)

      ...

      Delete