Aku Kembali Kerana

20 Nov 2018  |  Cyberview Resort & Spa kat Cyberjaya

Ohoiii..! sebulan lebih tak update blog. Acah-acah rindu membuak-buak baru teringat kat blog (dengan harapan ada pembaca rindukan aku juga..! hahahaa..) Cepat betul masa berlalu, sedar-sedar dah 22 Nov guys. Mana tercicir ni..? Jauh betul. Dan ya, aku kembali sebab tiba-tiba rasa kejam sangat pada blog ni kalau di biar bersawang. Aku macam terpukul bila baru-baru ni dapat berita pasal blogger kegemaran aku dah stop blogging. Aku dapat tahu kehidupan peribadi dia diuji lagi dan lagi jadi mungkin sekarang priority dia bukan pada blog dah. Sedangkan aku..? Di mana priority aku..? krikk krikk krikk..

Aku kembali selepas rasa jari-jemari keras dan 'tak pandai' menaip lagi. Serius ahh, taip ni pun berapa kali backspace sebab ayat terabur, ejaan melalut, blank sana blank sini, blurrr tak habis-habis. Berdebar siot..! Apa dah di mamah tua sangat ke aku sampai menaip pun tergagap-gagap..! Tu belum cerita menaip kat whatsapp, update status kat FB atau share picture kat IG.. most of the times memanjang tak ada idea. Akhirnya update benda merepek yang kemudiannya aku menyesal tapi tak nak pula delete. Aku rasa macam dah tua sangat untuk socmed. Tua sangat untuk semua benda. Dammnn..! what happen nihh.. :(

Aku kembali sebab rasa macam tergantung. Ada hutang cerita dengan pembaca kot. Ehh..! tu pun kira hutang yang buat mayat kita tak di terima bumi ke..? Nauzubillah. Korang sudi tak maafkan aku dan halalkan hutang-hutang entri yang aku dah janji nak cerita tapi sampai hari ni tak cerita-cerita juga. Sudi kan eh..! please. Aku takut mati. Lagi takut kalau mati dengan bawa hutang pada manusia. Camne nak hadap wehh.. :(

Aku kembali sebab rasa hidup aku sebulan dua ni banyak sangat pelangi. Ada masa mendung tu memang gelap gelita la, tapi masa hari-hari yang cerah dan ceria tu serius aku nampak pelangi. Tak tahu la nak kongsi dengan korang ke tak. Aku anggap semua tu doa-doa kalian la yang ikhlas nak tengok aku bahagia dan gembira.. kan.. kann.. kann.. :)

At least untuk 2018 ni aku rasa hidup aku memang macam roller costar yang sentiasa ups and downs. Tak terhitung rasanya berapa banyak bahagia, berapa banyak airmata. Aku belajar banyak benda tahun ni. Alhamdulillah. Boleh tak nak request tahun depan dan tahun-tahun seterusnya pun best macam tahun ni..? :)

Aku kembali sebab aku rasa nak tukar template blog la. Nak tukar hitam. Sebab aku rasa macam dah tua sangat nak 'pakai' warna-warna ceria dan muda-muda macam ni. Tapi aku masih suka purple. Cuma purple yang gelap-gelap la kot. Ok tak kalau aku tukar template blog..? Nak yang minimalist, deep dan ala-ala mysterious sikit. Amboiiii kau..! hahahahaha.. Update blog pun sebulan sekali, ingat ada orang kisah ke template kau rupa macam mana pun..! lolsss.. :p

Aku kembali sebab nak update laju-laju (supaya aku tak lupa) :

1.  Birthday aku tahun ni (20 Nov) sambut kat Cyberview Resort and Spa. Alhamdulillah, setakat ni Pokchik tak pernah mist reward aku setiap kali birthday aku dan anniversary kitaorang. Harap-harap kekal la sampai bila-bila. Tapi dia memang tak pernah bagi aku hadiah. Percaya tak..? Serius memang tak pernah dapat sebutir hadiah pun waima sekuntum bunga. Cara dia sambut birthday aku memang bawa gi bercuti je. Alhamdulillah. Aku cukup bersyukur dah.

2.  Deepika Padukone dengan Ranveer Sigh dah kahwin 14 Nov hari tu. Aku antara yang paling happy tengok couple ni. Alia Bhatt pula khabarnya bercinta dengan Randbir Kapoor sekarang, walaupun beza usia diaorang ni 11 tahun. Who cares kan..! Aku happy juga kalau betul diaorang couple.

3.  Aku nak stop jual ZAWARA. Rasanya kosmetik dan aku tak sebulu, dulu kini dan mungkin selamanya.. kahh.. kahh.. dasaaarrr..! Sekarang nak usha-usha bisnes lain pula. Apa-apa je lah yang senang nak jual dan boleh tambah duit poket.

4.  Aku nak cari kerja lain. Sekarang tengah siapkan resume yang mantap-mantap-kebaboom. Doakan aku eh. Aku set target sampai hujung tahun ni. Kalau aku still tak boleh nak pujuk hati, aku serius nak resign kerja gomen ni. Rugi..??? Ya, tapi kebahagiaan aku lebih mahal harganya. Tu je nak bagitahu. Tak faham, takpe. 

5.  Berat sekarang 85.4kg. Bila entah hilang 2kg tu. Aku pun tak sedar. Tapi bila tengok diri kat cermin macam tak ada beza pun. Dalam gambar pun aku masih kelihatan seperti tong drum yang berkarat, kemek sini sana, terbiar lagi terhina (auuchhh..! jangan kecam sangat ain.. :p )

6.  Aku sekarang dah register twitter. Tapi... $#@$%#&?!!? je sebab again rasa dah tua sangat nak 'berkicau-kicau' ni.. hahahahaa.. Aku cuma jadi pembaca dan pemerhati je kat sana. Tak payah follow la, aku jarang up apa-apa pun. Tapi kalau degil juga nak stalk aku, sila la search @AimNub Haris | People Changed, So Do I (kemainn kau.. hahahaa..) Nanti akan nampak  lah muka aku yang comel sambil acah-acah suap makanan.

7.  Aku ingat nak susun balik lah permainan socmed aku. Sebab aku sejenis yang tak suka update satu benda lepas tu share benda sama kat FB, kat IG, kat Twitter dan kat Blog. Like... buat apa kau follow aku kat semua platform tu kalau aku update BENDA SAMA (tetiba merah kauuu). Betul tak..? Aku suka different-different. Contoh kat FB dia, kita baca benda lain, kat IG dia, gambar lain, kat Blog dia, story lain, kat Twitter dia, meroyanz lain, kat Youtube dia, lagu lain. Haaa.. kan interesting gitu..! Tapi susah kan nak buat.. hahahahaha.. cuba lah dulu. Siapa yang boring, aku remove-unfollow-unfriend-and-whateverrr..!!-flip hair.. **diva**

Sekian.

Jumpa lagi nanti-nanti.

:)




...

Share: